From: Pienene@aol.com
To: sveiks@latnet.lv
Date: 11/28/00 8:10
Subject: Re: aicinajuma paraugs.

Sveiki,

28/11/00, alnis@lis.lv raksta:
<< Otrs- dazjādus vēlēsjanu likumus, kuri pēc mūsu domām varētu noderēt- sadabūt un novest līdz latviesju valodai, kaut vai tos punktus, kuri būtu noderīgi, jo mūsu spēkos pat Lietuvas vēlēsjanu likumu izdevās dabūt lietuviesju valodā, angļu neatradām. >>

Ja interesē, Kanadas vēlēšanu likumu un visvisādu informāciju par vēlēšanu procesu var apskatīt http://www.elections.ca , angliski un franciski. Visu garo ūdensgabalu nevaru uzņemties tulkot, bet ja ir kādas vajadzīgas nodaļas, varētu pamēģināt.

Tad vēl (visi angļu valodā) http://www.fec.gov/elections.html  ir informācija par ASV vēlēšanu likumu; http://www.aec.gov.au/law/legislation.htm   -- Austrālija;

Un ir arī vispārējas organizācijas, kas dažādos veidos atbalsta demokrātiskus centienus un vēlēšanu likumu/vēlēšanu administrācijas uzlabojumus --

http://www.idea.int   (International Institute for Democracy and Electoral Assistance -- International IDEA) -- starptautiska organizācija ar centru Zviedrijā -- no viņiem var pasūtināt "Handbook of Electoral System Design", kur aprakstītas apm. 200 valstu vēlēšanu likumi un procesi, ar norādījumiem par to, kas būtu jāievēro likumu maiņas veidojot (neesmu šo grāmatu apskatījusi, bet ja tā izklausās derīga, būtu ar mieru to RĪTDIENAI noziedot)

http://www.ifes.org  -- privāta bezpeļņas org. ar centru ASV un līdzīgiem mērķiem kā IDEA; viņu mājas lapā ir saites ar visas pasaules vēlēšanu likumiem -- http://www.ifes.org/Electionlaws.htm   (šeit arī saite ar Lietuvas vēlēšanu likumiem (ir vairāki) angļu valodā)

http://www.aceproject.org   -- šeit ir apm 5,000 lapas ar informāciju par vēlēšanu administrāciju, ko savākušas IDEA, IFES un AN (angļu, franču un spāņu valodās)

Ceru, ka no šī saraksta kaut kas būs derīgs.

Indra

 

From: alnis@lis.lv
To: sveiks@latnet.lv
Date: 11/29/00 3:52
Subject: Re: aicinajuma paraugs.

Ļoti liels paldies Indrai Pienenītei(atvaino, ka pārveidoju, bet izlasot uznāca vēlēsjanās padziedāt "Eolikas"dziesmiņu "pienenīte...". Protams, Indra, ka Tavi dotie dati noderēs.

Alnis.