From: alnis@lis.lv
To: sveiks@latnet.lv
Date: 11/21/00 5:21
Subject: Ritdienas nakosais solis

Labvakar, Sveikā!

Saliekot kopā manējo (ar Aijas labojumu) un M.Darboņa aicinājuma variantu, šovakar tapa īstais tā teksts.Nerakstīšu, jo doma jau nemainījās.Lidz ar to 25.11. VAK domes sēdē nodaļa "Rītdienai" izies tautā. Tiks izdalīti šie aicinājuma teksti, protams, ar komentāriem un paskaidrojumiem, kā arī prof. R Treija raksts par pirmo Latvijas vēlēšanu likumu. Tur runāts par grozāmajiem sarakstiem, taču dosim paskaidrojumu, ka ar to ierosinam diskusiju un aptauju plašākā tautas mērogā.

Turpmākie uzdevumi - atbalstītāju meklēšana, satikšanās ar gudriem zinātājiem, lai gūtu tik tiešām stiprus un pārliecinošus pamatojumus tam vai citam likuma variantam, papildinājumam vai otrādi. Tagad sākas galvenais darba posms, un tieši šeit nedrīkst kļūdities. Tādeļ vēlreiz lūdzu un atkārtoju, neņemiet par apgrūtinājumu vēlreiz uzrakstīt savus apsvērumus. Ja mani lasa, tad M.Darbonis minēja, ka Tu, Valdi Bērziņ, esi rakstijis, bet es tad vēl nebiju Sveikā. Ja Tev vai kādam ir saglabājies, atsūti man.

Tika pieminētas divas vietas, kur iespejams varētu dabūt kadu atbalstu: J.Čakstes demokratijas attīst. fonds un Demokratisko vēlēšanu centri. Varbūt kads zina kā tiem tikt klāt, vai varbūt ir vēl kādi varianti.

Uz domes sēdi var nākt visi. It sevišķi būtu priecīgs redzēt Baibu, pazudušo Ilzi Renci. Un, tāpat kā līdz šim, katru otrdienu 18oo.

Domāju, ka visi piekritīs, ja es Sveika vārdā pateikšu lielu paldies Ričam Spurim, Mārim Darbonim, Valdim Berziņam, dr. Šķeltiņam, Vilhelmam Kozlovskim un Arvidam Ulmem par aktivu lidzdalibu pirmā soļa pozitivā veikšanā.

Visiem sirsnīgi sveicieni!

Atvaino, Astrīda, bet Tu jau tieci gaidīta. Neizturēju neizpļāpājis, ka brauksi mums paligos. Vēlreiz- visu labāko! Alnis.