From: alnis@lis.lv
To: sveiks@latnet.lv
Date: 1/31/01 4:24
Subject: Lielā programma

Labvakar!

Noņēmies trīs dienas ar savu Zorro, katru dienu turot viņu gandrīz trīs stundas, kamēr ielaiž vairāk kā 0,5l sistēmu un iztērējis tikai viena mēneša pensiju, esmu tomēr atkal viņu dabūjis pie ciešamas veselības, tādēļ tagad pastāstīšu jaunāko par "Rītdienu".

Kandavas saiets. Te gribās atzīmēt, ka, tāpat kā daudzviet, arī VAK-ā ir radusies "plaisa" 7 - 8 gadu garumā. Ir vecie kadri un pārsvarā jaunie - 20-gadīgie, kuri nodarbojas ar šodienas ekoloģiskām programmām. Protams, ka tas nav nekas slikts, drīzāk otrādi, ka jaunatne strādā, bet te arī radās mūsu konflikts, jo, kad Ulme iepazīstināja ar nodaļu un es pastāstīju par pirmo uzdevumu - vēlēšanu likumu, kāds vecis nosauca - ar politiku lai nodarbojas partijas - un atskanēja aplausu vētra. Domāju, ka viss!!! Bet tad apskrējās dūša un iegāju bez atļaujas vēlreiz priekša un pateicu apm. tā: ka tā var spriest tikai bērniņi, kuriem vēl mātes piens aiz lūpām, jo šie bērniņi neatceras, ka VAK aiz zaļās izkārtnes tika dibināts un arī nosaukts nevis par zaļo vai dabas klubu, bet vides, jo galvenais bija, ka tautas dzīve okupācijā ir visnenormālākā dzīves vide kāda vien iespējama!!!!! Tā kropļo valodu, kultūru, parašas, pazemo pamatnāciju. Tad ar ko tā situācija atšķiras no tagadējās, kad lielākā daļa tautas tiek pazemota nabadzībā, bezcerībā par nākotni! Biju tik nikns, ka pēc tam man klāt baidījās nākt un uzrunāja paklanoties.

Lai mūsu mērķis tiktu pieņemts kā VAK kopējā programma, vajadzēja atbildēt uz vairākiem jautājumiem, ko esot izdarījis spīdoši, jo pēc tam man spieda roku un viens iedeva koordinātes, uzaicinot uz sarunām par sadarbību. Jāsaka gan ka īsti nesapratu viņa organ. nosaukumu, bet sazvanījāmies jau un norunājām tikties nākošnedēļ. Un programmā tikām uzņemti vienbalsīgi. Zinu, ka būs jautājumi. Atbildu: ar to mēs savu patstāvību neesam zaudējuši: mūsu nauda, manta un ideja paliek mūsu, tikai uzdevuma veikšanā atbildīgs ir viss VAK.

Uz šī vakara sanāksmi bija tikai trīs, tādēļ arī protokola nebūs. Tikai - esat baigi zaudējuši, ka neatnācāt, jo šodien bija mana dzimšanas diena un biju noskaņots aizvest visus uz kafē.... Nolēmām, ka katram jāturpina iesāktais, t.i., Viesturs pie Sorosa, varbūt arī Māris, kurš vēl strādā pie citu zemju vēlēšanu likumiem, brāļi Putriņi gatavos konferenci - apzinās ielūdzamos lektorus un runātājus, es rīt eju uz pastu, norakstu Latvijas laikrakstu izdevumus un sūtu mūsu aicinājumu, pēc tam arī meklēju sabiedrisko organizāciju adreses un darīšu to pašu. Te varbūt kāds var palīdzēt, jo izrādās - mans saraksts ir ar telefona numuriem. Piezvanot un uzzinot adreses, atkal patērēsies naudiņa Lattelekom labā.

A.Ulme risinās jautājumu par telpu blakus VAK telpai. Galvenais - cik prasīs. Arī ar Jansona k-gu tika runāts par vienu telpu, tikai vēl nav atbildes. Nākošo domājam iegādāties datoru, bet par to zvanīšu uz Varšavu draugam, kurš ir specs uz šo jautājumu, un Polijā viss ir uz pusi lētāks.

Liekas, tas arī īsumā viss. Tagad ielikšu vēderā vienu gabalu kliņģeri ar rozīnēm un iešu gulēt. Jūs jau ziniet, ka kārtīgam latvietim miegs nenāk, ja vēders ir pustukšs. Bet kad labi aizmidzis, dzirdamas trīs labas lietas: stenēšana, krākšana un....

Arlabunaktiiiiii !

Alnis.